Olympische Wereldkampioenschappen

Rotterdam is van 19 tot en met 21 september gastheer voor de achtste editie van de World Championship of Chinese Cuisine (WCCC). Deze prestigieuze culinaire wedstrijd, die om de vier jaar wordt gehouden, wordt gezien als de Olympische Spelen van Chinese gastronomie. Het is voor het eerst dat het kampioenschap buiten Azië wordt gehouden.

Bij het WCCC 2016 gaan chefs van over de hele wereld in Ahoy de strijd met elkaar. Er doen 100 chefsteams mee uit zo’n 15 landen, waaronder China, Maleisië, Korea, Singapore, Japan, Verenigde Staten,  Australië, Spanje, Frankrijk en Nederland. De bedoeling is dat elk team zes gerechten bereid in 3,5 uur tijd. Een internationale vakjury beoordeeld de resultaten op smaak, creativiteit, techniek, innovatie en opmaak.

Voor het eerst buiten Azië

De prestigieuze culinaire competitie wordt voor het eerst buiten Azië gehouden. Het hoofdkantoor van de World Federation of Chinese Catering Industry (WFCCI) in Beijing heeft Nederland als organisatieland uitgekozen, vanwege de prestaties van Nederland bij de vorige editie. In 2012 haalde in Singapore twee Nederlandse teams gouden medailles. De Landelijke Federatie van Chinese Organisaties in Nederland (LFCON) organiseert de wedstrijd in Rotterdam. De organisatie wil daarmee laten zien dat de Aziatische keuken in Europa op een hoog niveau is vertegenwoordigd.

Behalve de kookwedstrijd is er tijdens het kampioenschap een culinaire beurs met Aziatische producten in Ahoy en houdt de WFCCI daar haar jaarlijkse International Chinese Food Conference.  Meer informatie: www.facebook.com/wccc2016

Bron: http://www.metronieuws.nl/nieuws/rotterdam/2016/08/olympische-spelen-van-de-chinese-keuken-in-rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *